Van bollen tot bruisende lelies

Kleur, vorm, grootte - de lelie biedt een buitengewone variëteit aan mogelijkheden. Van oudsher groeit deze bloem in landen als Korea, Japan, Siberië en India. Maar ook in Europa komt hij voor in de Balkanlanden, Griekenland, de majestueuze Alpen en de betoverende Pyreneeën. In veel Amerikaanse staten vind je wilde lelies die vrij rondzwerven. Je kunt deze bloem met recht een globetrotter noemen, een symbool van schoonheid en avontuur.

Van exotische oorsprong tot wilde landschappen en schitterende kwekerijen, de lelie is een en al avontuur en spreekt tot de verbeelding. Bereid je voor op een explosie van kleur, een weelde aan vormen en een variatie die je stoutste dromen overtreft. Maak je maar klaar voor een weergaloze explosie van kleuren, een overvloed aan betoverende vormen en een diversiteit die al jouw stoutste dromen moeiteloos overtreft.


De Lelie, een wereldwijd icoon van schoonheid

Stel je voor: een adembenemende schoonheid die al je verwachtingen overtreft. Maar hier komt het spannende deel - veredelaars hebben deze prachtige verschijning nóg beter gemaakt! Dankzij baanbrekende ontwikkelingen in de teelt zijn we nu getuige van verbazingwekkende varianten zoals Apricot Fudge. Deze nieuwe soorten zijn ronduit revolutionair, met unieke bloemvormen, verbluffende groottes en levendige kleuren die je versteld doen staan. Maar dat is nog niet alles! Deze nieuwkomers blinken uit in eigenschappen die elke teler uit zijn of haar stoel zal blazen/steil achterover doet slaan. Ze gedijen als nooit tevoren als bol, trotseren virussen met een ongekende weerstand en groeien als de bliksem. Ze zijn de belichaming van pure perfectie.

not grown to be subtle
not grown to be subtle
not grown to be subtle
Not grown to be subtle
Not grown to be subtle
Not grown to be subtle
not grown to be subtle
not grown to be subtle
not grown to be subtle
Source: iBulb

Absolute game changer: Stuifmeel-loze lelies!

Ken je ze al? Deze game changers laten de bloemenwereld op zijn grondvesten schudden; stuifmeelloze lelies! Dit is een waar staaltje van slimme veredeling, waardoor het gevaar van vlekken op kleding en andere oppervlakken* volledig is uitgebannen. Stel je voor, je kunt nu genieten van de adembenemende pracht van deze lelies zonder je zorgen te hoeven maken over ongewenste vlekken. Het is tijd om je passie voor bloemen naar een extreem niveau te tillen! Wacht niet langer, omarm deze buitengewone variëteiten en laat je betoveren door hun ongekende schoonheid. Bereid je voor op een bloemrijk avontuur dat je stoutste dromen overtreft. Ontdek de grenzeloze mogelijkheden van deze fenomenale creaties en breng je passie voor bloementeelt naar het uiterste!

*Stuifmeelvlek? Niet wrijven! Laat het stuifmeel drogen en verwijder het met een zachte borstel, de stofzuiger of een stukje plakband.

Source: Funnyhowflowersdothat
Source: Funnyhowflowersdothat

Ontdek de diversiteit van de varieteiten


Oriëntals & Oriëntal Trompet (OT)

Bereid je voor op een overrompeling van adembenemende schoonheid! Met maar liefst 60% van het totale aantal lelies bij Royal FloraHolland, zijn de Oriëntals en OT's onverslaanbaar. Deze bloemen zijn groter dan het leven zelf. Sterk en lang houdbaar. Met hun uitbundige kleurenpracht maken ze een onuitwisbare indruk. Het zijn ware eyecatchers waarmee je een statement maakt!En de geur? Maak je klaar voor een zintuiglijke ontdekkingsreis! Het geurpalet van deze lelies is uitgebreid en varieert van subtiel tot ronduit overweldigend.


Dubbele lelies
We hebben een nieuwe sensatie in de leliewereld! De dubbele lelies hebben extra bloemblaadjes die zorgen voor een weelderige uitstraling. Ze laten de vaas ontploffen met hun intense pracht!En de geur? Omdat ze afstammen van de Oriëntals, hebben ze dezelfde kenmerkende geur, variërend van licht tot intens.

Longiflorum Aziaat & Aziaten (LA & A)
Maak je klaar voor een kleurenspektakel! Met zo'n 30% van het totale aantal lelies bij Royal FloraHolland, hebben de LA & A's alles te bieden. Roze, oranje, geel, rood, wit - je hebt volop keuze! Met dit brede kleurenpalet kun je perfect inspelen op feestdagen en thema's. De kelkvormige bloemen zijn geschikt voor zowel royale als iets kleinere boeketten.En de geur? De Longiflorum Aziaat & Aziaten (LA & A) lelies zijn vrijwel geurloos. Ideaal voor klanten die niet zo dol zijn op de typische leliegeur.

Longiflorum en Longiflorum Oriëntal (LO)
Laat je betoveren door de elegante Longiflorums! Met hun kenmerkende lange, grote bloemen zijn ze een lust voor het oog. Hoewel ze van oorsprong hangend waren, is 80% van de aangevoerde lelies nu van het opstaande type. En er is nog meer goed nieuws - de kruisingen tussen Longiflorum en Oriëntal, de LO's, zijn in opkomst. Deze variëteit heeft prachtige grote bloemen, vaak wit en soms lichtroze. Een extra voordeel is hun lange vaasleven, waardoor je extra lang van hun schoonheid kunt genieten. En de geur? Bereid je voor op een zoete, verleidelijke geur die je zintuigen betovert.

Stap in de wereld van de extreem krachtige lelies - een explosie van kleur, vormen en geuren die je stoutste verwachtingen overtreft!

Symboliek en kleuren!


lelie en liefde
De zoete geur van lelies is al eeuwenlang verbonden met liefde. De oude Romeinen vulden kussens en dekens met deze bloem om de slaapkamers te doordrenken met haar geur - lelies werden vanzelfsprekend de bloemen van de liefde. In het Victoriaanse tijdperk stuurden heren hun geliefden boeketten met deze geurige bloemen. Net zo krachtig als een liefdesbrief!


lelie en zuiverheid
Witte lelies zijn in het christendom een symbool van maagdelijkheid en zuiverheid. Daarom zijn lelies graag geziene gasten op bruiloften. Ze worden zelfs de Madonna-lelie genoemd, omdat ze vaak worden afgebeeld bij Maria. In kerken staan vaak witte lelies in vazen bij het beeld van Maria.


Lelie en vruchtbaarheid
In het oude Griekenland kregen bruiden vaak een kroon van lelies op hun hoofd. Men geloofde dat deze bloemenkrans de kans op een vruchtbaar leven vergrootte. Volgens de oude Grieken was de lelie namelijk ontstaan uit de melk van Hera, de godin van het huwelijk en vruchtbaarheid. Misschien schuilt er wel een kern van waarheid in...


Lelie en vergankelijkheid
Bloemen spreken soms meer dan woorden. Daarom worden lelies vaak gekozen bij uitvaarten. Met hun onschuld en zuiverheid vormen ze een prachtig laatste eerbetoon op een kist of graf. Puur en sereen begeleiden ze de overledene naar de laatste rustplaats - of naar een andere wereld.

Lelies zijn meer dan zomaar een bosje bloemen - ze spreken luid en duidelijk. Deze betoverende bloem draagt een diepgaande betekenis en volgt de cyclus van het leven. Elk bijzonder moment verdient een viering met lelies!

meest gesteldevragen

Kent Lelie verschillende geurentonen?

De diversiteit van lelie overweldigend. Zoveel geur keuze! Zo hebben Oriëntals & Oriëntal Trompet (OT) een zeer breed palet aan geuren: van niet of lichtgeurend tot ruimtevullend. Omdat dubbele Lelies afstammen van de Oriëntals hebben ze dezelfde kenmerkende lichte tot sterke geur. Zoek je zacht, zoets geurtonen, dan moet je kiezen voor de productgroepen Longiflorum en Longiflorum Oriëntal (LO).

Zijn er lelies zonder meeldraad verkrijgbaar?

Alle lelies hebben meeldraden, maar de dubbelbloemige soorten hebben zeer beperkt stuifmeel.

Ik zoek lelies zonder geur. Welke soorten zijn dat?

De Longiflorum Aziaat & Aziaten (LA & A) Lelies zijn nagenoeg geurloos. Dé keuze voor klanten die niet dol zijn op leliegeur.

Wat adviseer ik mijn klant over het verwijderen van stuifmeelvlekken?

Blijf rustig! Doe dit niet: wrijven of natmaken. Maar pak plakband en verwijder het stuifmeel (poeder) met de plakzijde.

Wie doet er allemaal mee met de promotiecampagne Love for Lilies?

Alle Nederlandse kwekers steunen promotie-activiteiten. Het promotiecollectief Love for Lilies bestaat uit de 70 Nederlandse kwekers die hun Lelies aanvoeren bij veiling Royal FloraHolland.